Головна » 2015 » Квітень » 21 » Цікаві поради
19:52
Цікаві поради

Як зробити фотопортрет

Часто знімок крупним планом - перше, а деколи і єдине враження, за яким можна судити про людину. Неважливо, чи використовується він на бейджі, друкується в статті або є частиною портфоліо. Для людини важливо добре виглядати на портреті. Це однаковою мірою важливо і для фотографа. Може здатися, що зробити портрет крупним планом - легко (і не займе дуже багато часу), проте, це потребуватиме чимало зусиль. Щоб портрет порадував і вас, і вашу модель, вам потрібно поставитися до нього серйозно.

1. Визначтеся з тим, яка ваша задача. Ваш портрет піде в друк або стане частиною модельного портфоліо? Він повинен бути серйозним або грайливим? Наскільки великою буде надрукована фотографія? Якщо ви будете знати відповіді на ці питання, ви зрозумієте, чи повинен фотографований стоятиме навпроти білої стіни або на іншому тлі. Чи повинен він посміхатися, або робити дурне обличчя. Усвідомте і інші деталі.

2.

Знайдіть місце для зйомок. Вирішіть, чи хочете ви зробити фото на тлі білого або кольорового стіни, на тлі цегляної стіни, вікна або іншого місця.

3.

Підготуйте позує. Нехай він встане перед бажаним фоном. Скажіть цій людині, де стояти або сидіти і як позувати (посміхатися або зберігати нейтральне вираз обличчя). Щоб він відчував себе розкуто, поговоріть з ним, так, щоб портрет не виглядав награним, штучним або нервовим.

4.

Відступите тому. Якщо ви знаходитесь поруч з фотографованим і допомагаєте йому привести себе в порядок, то, коли ви, по-вашому, досягли бажаного результату, відступите тому. Якщо вам не подобається місце, де він знаходиться, особа, яку він робить, і так далі, можливо, вам доведеться кілька разів внести зміни.
 

5.

Підготуйтеся до зйомки. Коли ви впевнені, що все на місцях - фотографований знаходиться в потрібному місці і взаємодіє з вами, підготуйте фотоапарат, встановивши триніжок, або налаштувавши камеру. Якщо це необхідно, увімкніть спалах або поміняйте налаштування фотоапарата. Потім сфокусуйтеся на фотографованим крупним планом. Зазвичай фотографують від верху голови до середини плечей. Залиште простір з боків до краю лінії рук (ви завжди зможете пізніше обрізати фото, якщо будете його редагувати в фоторедакторі).

6.

Зробіть знімок. Зробіть декілька знімків, щоб переконатися, щоб у вас вийде відмінний фото. Щоб вибір був більше, нехай фотографований приймає різні пози.

Переглядів: 362 | Додав: Starsong | Теги: фото гурток Райдуга | Рейтинг: 5.0/2