Головна » 2015 » Квітень » 22 » Відкрите заняття з акторської майстерності
19:47
Відкрите заняття з акторської майстерності

Сьогодні, 22 квітня, в театральному гуртку «Рампа» (керівник Косенко С. В.) проходило відкрите заняття з акторської майстерності.

Тема відкритого заняття була: Етюдна дiяльнiсть.  Етюди на iмпровiзацiю.

               У сучасній театральній педагогіці  етюд — вправа, яка служить для розвитку та вдосконалення акторської техніки і яка складається з різних сценічних дій, імпровізованих чи заздалегідь розроблених викладачем. Бажано щоб етюд містив менше слів, або був зовсім без слів. Етюдна замальовка повинна містити певні події із життя предмета, а її зміст асоціюватися з логікою поведінки людини в різних  життєвих  ситуаціях.

            Етюди бувають: одинарні, групові, парні. Пластичні етюди – це вершина акторської майстерності, але вони вимагають не тільки фізичної підготовки, але й уяви, спостережливості, емоційності. закінченості.

         На початку заняття вихованці як завжди провели акторський тренінг та вправи на активізацію м’язів тіла та мовного апарату. Продемонстрували свої знання та вміння з попередніх занять, показали етюди які їм було задано для домашнього завдання,  розкрили в своїх етюдах тему та домоглися поставленої мети. Найважливішим є те, що вихованці включили  фантазію і кмітливість, отримані раніше знання з умінням використали на практиці .

       Опановуючи нову тему та працюючи над новими етюдами під час заняття вихованці прийшли до висновків що:

«Етюд, це вправа, яка допомагає розвивати свою акторську майстерність. Акторські навички потрібні в повсякденному житті. А володіння ними робить відкритим до спілкування, переконливим, дозволяє спілкуватися з будь-ким на будь-які теми.

       Бути виразним – емоційно і словесно, запам’ятовуватися. Аби цього досягти, достатньо розвинути свою природну артистичність, позбавитися затисків – внутрішніх і тілесних, страху сказати або зробити щось не так».

Закінчелось заняття словами В. Шекспіра -

 "Життя - театр, а ми всі лиш актори."

Давайте добре грати свою роль.

Так, щоб не раз ще на поклони,

На біс нас викликали знов!

Переглядів: 925 | Додав: Starsong | Теги: рампа, Відкрите заняття, акторська майстерність | Рейтинг: 5.0/2